הרבה פעמים ניתן לפגוש בני נוער אשר מגיעים אל הצבא מבלי שיש להם את הכלים המתאימים בכדי לעבור את השירות הצבאי כמו שצריך. בסופו של דבר, צבא זה לא מחנה קיץ או מקום לבלות אלא שגרת חיים ארוכה ותובענית אשר דורשת מבני הנוער להפוך מנערים צעירים לאנשים עם אחריות ובגרות ולנהל חיים משותפים עם אנשים נוספים – דבר שאליו בני נוער רבים כלל אינם מוכנים. הדרך הטובה ביותר בכדי להקל על המעבר היא ללא ספק שנה במכינה קדם צבאית אשר מכינה את הנער לקראת הצבא ומאפשרות לו לעבור את תקופת הביניים שבין הנערות לבגרות בצורה מתונה ונעימה יותר. אז נכון, ישנם נערים ונערות בוגרים שלא חייבים שנת מכינה בכדי להצליח בצבא, אך גם עבורם שנת המכינה יכולה להיות חווייתית ומעשירה וחוויה בלתי נשכחת שהם ייזכרו בה כל החיים.
המכינה הקדם צבאית מבית ארגון בינ”ה
ארגון בינ”ה – הבית של היהדות הישראלית פועל מאז שנת 1995 בקרב הציבור הרחב ובני הנוער, מפעיל מכינה שנתית עבור בני נוער שרוצים מכינה קדם צבאית שתכין אותם לצבא בצורה הטובה ביותר ותאפשר להם להעשיר את הידיעות שלהם אודות המסורת היהודית וארון הספרים היהודי ולטפח זהות ישראלית וכן זהות יהודית, תוך פעילות חווייתית ושיתוף פעולה בין החניכים. במהלך השנה החניכים משלבים בין למידה ותרומה לקהילה, יחד עם הסתגלות ראשונה לחיים קבוצתיים עצמאיים שאליהם הם בדרך כלל לא רגילים. הארגון מפעיל גם שנת שירות ומכינה חצי שנתית עבור בני נוער החפצים בכך.
מה המטרה של ארגון בינ”ה?
ארגון בינ”ה הוקם לאחר רצח ראש הממשלה המנוח יצחק רבין ז”ל במטרה לערוך לציבור הרחב ולבני הנוער בפרט הכרות מחודשת עם התרבות היהודית העשירה. הארגון הוקם על ידי חברים מהתנועה הקיבוצית במטרה להוות בית ליהדות ישראלית פתוחה ומקבלת אשר והוא פועל בכדי לגבש תפיסה של יהדות הומניסטית יותר, ולגשר על הפערים החברתיים בין הציבורים והמגזרים במדינת ישראל אשר מפולגים כיום יותר מאשר אי פעם. ראשי הארגון רואים בבני הנוער את דור העתיד של העם היהודי היושב בארץ ישראל, ופועלים במלוא המרץ לקיים פעילויות שונות עבור קידום הערכים שבהם הם מאמינים. חלק מן הפעילות הזאת היא המכינה הקדם צבאית אשר מלבד היותה מקפצה גדולה לשירות טוב יותר בצבא ההגנה לישראל, מהווה שנה מיוחדת במינה שתתרום לכל נער או נערה הרבה מאוד ערכים והשקפות עולם ותסייע לו להתכונן אל השנים הארוכות של השירות בצה”ל.