בינה בפייסבוק בינה באינסטגרם צרו קשר עם בינה במייל

פעילויות לבתי ספר יסודי

ארגון בינ”ה – הבית של היהדות הישראלית פועל מדי יום מסביב למעגל השנה במטרה לחזק את הזהות היהודית והישראלית בקרב בני הנוער והציבור הרחב במדינת ישראל. חלק גדול מן הפעילות מוקדשת גם לגילאים הצעירים יותר – תלמידי בתי הספר היסודיים שם מתחנכים מאות אלפי ילדים מדי יום. הארגון מציע לקהילת בתי הספר ברחבי הארץ מגוון רחב של פעילויות כולל מופעים לחגים, סדנאות חווייתיות, ימי עיון ועוד. התוכניות כולן מותאמות כמובן עבור צרכי בית הספר וסגנונו, בהתאם להשקפתו החינוכית והאידיאולוגית ונערכות במטרה לקדם את הזהות היהודית הישראלית בקרב בני הנוער בישראל.

מהו סגנון הפעילות של ארגון בינ”ה בבתי הספר?

הארגון מציע מגוון רחב של פעילויות במטרה להתאים את הפעילות לאופי המקום והתלמידים, ולאפשר להם להכיר את הזהות היהודית שלהם בצורה חווייתית ומעשירה. בין היתר הארגון מקיים פעילויות כמו “קבלת ספר תורה” בכדי לחגוג את הקשר האישי בינינו לבין התורה ותוכנה, סדנאות חווייתיות הנערכות בהשתתפות התלמידים בכדי להתחבר לתרבות היהודית בצורה סובלנית ופתוחה, ולייצר חיבור משמעותי עם עולם התוכן של הילדים. בתי ספר אשר מזמינים פעילויות מטעם ארגון בינ”ה יכולים להנות מסבסוד כספי משמעותי בתמיכתה של קרן פוזן.

הרקע מאחורי הקמתו של ארגון בינ”ה

ארגון בינ”ה הוקם על ידי חברים מהתנועה הקיבוצית לאחר רצח ראש הממשלה יצחק רבין ז”ל בידי מתנקש. השנה הייתה 1995 והמייסדים ראו לנגד עיניהם את הפילוג המעמיק בעם והקימו את ארגון בינ”ה במטרה לחזק בקרב הציבור ובני הנוער את ההכרות עם היהדות הישראלית המכילה והסובלנית. מאז הקמתו של הארגון ועד ימינו אנו פועל הארגון במגוון רחב של דרכים בכדי לחזק את הזהות היהודית הישראלית. חלק ניכר מן הפעילות מתמקד בבני הנוער וצעירי ישראל, כאשר הארגון מקיים מגוון של פעילויות לתיכון, סדנאות בבתי ספר ועוד. כמו כן, פועל הארגון גם מול מורי ישראל, ומקיים סדנאות לסגל חינוך במטרה לעודד את הלמידה אודות הזהות היהודית שלנו, ולהעביר באמצעות כך את הידע אל התלמידים המופקדים בידיהם.

המכינות של ארגון בינ”ה

ארגון בינ”ה מפעיל בין היתר מכינות עבור נוער שנמצא לפני גיוסו לצבא. המכינות נעות בין זמן של חצי שנה לשנה, ובהן לומדים החניכים אודות הזהות היהודית שלהם וארון הספרים היהודי. השנה היא שנה חווייתית ומרתקת אשר במהלכה ניתן דגש על תרומה לקהילה באמצעות התנדבות עם קשישים, תלמידי בתי ספר, אנשים עם מוגבלות ועוד. המגורים במהלך המכינה הינם משותפים, כך שבני נוער שעד היום היו בחיק ההורים מתחילים לחוש את העצמאות, ולדעת להתנהל בצורה עצמאית נכונה לקראת שנות השירות שלהם בצה”ל שם יאלצו לעשות זאת. החיים המשותפים יחד עם הפעילויות והלימוד הפורה מעניקים לחניכים שנה בלתי נשכחת שהתובנות והחוויות ממנה מלווים אותם לאורך כל החיים.

5/5 - (5 votes)
שתפו את הכתבה
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב twitter
Twitter
תוכן עניינים
    Add a header to begin generating the table of contents
    אולי יעניין אותך גם