אנו מזמינים ארגונים, קהילות ומוסדות למגוון הרצאות ומופעים סביב לוח השנה העברי ותרבות יהודית. התחברו לזהות יהודית-ישראלית בדרך הרלוונטית לחייכם, דרך לימוד, שירה וחוויה












הנה טעימה משלל ההרצאות והמופעים שלנו:
התקופה הזו בשנה היא הזדמנות לחשבון נפש ולשינוי. המסורת היהודית מזמנת לנו חודש שלם של התבוננות פנימית, ושאלות גדולות על שגרה ושינוי. אבל גם אם נרצה לעשות שינוי, לא בטוח שנצליח. השגרה שוחקת, ולפעמים צריך מגיפה או דרמה גדולה כדי לעורר אותנו לשנות משהו בחיים שלנו. להחליף עבודה, להתחיל לעשות כושר או ללמוד מקצוע חדש. וגם, כי אולי לא הכל תמיד תלוי בנו? לא בטוח שאנחנו יכולים בכלל לעשות שינוי. לא בטוח שגורלנו נתון בידינו או שהוא בכלל כתוב בכוכבים וחקוק בגורל. במפגש סביב חגי תשרי נלמד על ההזדמנויות לתיקון, לחשבון נפש ולשינויים בחיים שלנו. נראה איך התרבות היהודית מחביאה בתוכה תפיסות שונות ומנוגדות על שינוי והשתנות, וננסה להבין מהי הדרך שעובדת עבורנו.
+
חגיגת חגי תשרי מוזיקלית, משמחת ומעשירה. במופע נשיר שירים מ"אדון הסליחות" המסורתי ועד ל"שיר תשרי" של חווה אלברשטיין, נלמד- מה הקשר בין שופר ו"שיפור" ומה יש לסוכות ללמד אותנו על חיים בתנאי חוסר וודאות. נשאל איזה שערים אנחנו רוצים לפתוח לקראת השנה החדשה? לסיום נמלא את החלל בברכות אישיות והדדיות. המופע מתקיים על ידי זמרת ונגן גיטרה שיחד ישירו, יספרו וישתפו את הקהל.
+
שנת תש״ף הולכת ומסתמנת כאחת השנים המורכבות ביותר שידענו. באופן מסורתי, חגי תשרי הם הזדמנות לסיום, סגירה והתחלה חדשה. בהרצאה נעמוד על מקור המנהג, נקבל השראה מסיפורי התחלות חדשות מהתרבות העברית, ונשאל: מה כוחנו לבחור לסיים בדרך שלא נרצה לצעוד בה יותר? כיצד נוכל לבחור בדרך חדשה?
+
בסדנא נשלב את פיוטי הסליחות ממזרח עם מסורות הניגון ממערב, תוך שזירה של הסברים סיפורים ואנקדוטות שונות הקשורים לימי הרחמים והסליחות. לאורך הסדנא נשיר יחד את הפיוטים ונכיר אותם לעומק יחד עם נגינת העוּד המרגשת שתיקח אותנו לעולמות עתיקים וקסומים.
+
בשבר שפערה מלחמת יום הכיפורים בחברה הישראלי, צמחו חיבורים מחודשים בין יהדות לישראליות, בין כפירה לאמונה, בין חורבן לתקווה. נתבונן מתוך השבר וננסה לבחון אלו יצירות קיבוציות צמחו סביב המועד הטעון של יום כיפור בלוח השנה. וכיצד הן השפיעו על התפתחותה של החברה בישראל מאז ועד היום.
+
ראש השנה ויום הכיפורים הם ימים של חשבון נפש מול עצמי, מול העולם ומול אלוהים. נעמוד יחד על שורשי המנהג, נקרא אגדות תלמודיות ועכשוויות המתמודדות עמו, ונשאל- כחברה וכפרטים: איזה חשבון נפש מוטל כעת עלינו? מהי הדרך הנכונה ביותר לעשותו?
+
חג סוכות הוא קודם כל הזדמנות! הצעת הגשה אחרת לחוויית הקיום שלנו. אפשרות להתבונן במציאות מחדש. להתרחק משגרת היומיום ולזוז קצת. חג סוכות קורא לנו- צאו החוצה… אל הטבע, אל סף הדלת. אל השביל.
הקירות עשויים בדים- ולא יבלמו את הרעשים מן הבית ומן החוץ. התקרה מלאה חורים- האור, החושך, החום והקור- יסתננו לתוך המרחבים. זהו זמן אחר! הוא לא דומה לכל הארוחות של חגי תשרי. הוא לא חגיגי ומסוגנן כמו ראש השנה. או לא מהודק כמו מועדים אחרים. אבל מה הסיפור שלו? מה הדרמה? הרצאה אופטימית שמזמינה אותנו לדעת עליו ועל עצמנו ומציעה איך להפוך אותו למשמעותי למשפחה ולקהילה.













