בינה בפייסבוק בינה באינסטגרם צרו קשר עם בינה במייל

עם חירות גדולה מגיעה אחריות גדולה? | מערך חג הפסח לגילאי יסודי

מערך שיעור, מערכי שיעור

עם חירות גדולה מגיעה אחריות גדולה? | מערך חג הפסח לגילאי יסודי

 

מיועד לגילאים:יסודי, א’ – ד’ | ציוד: מערך השיעור | זמן: 45 דקות

 

מטרות

  • יצירת שיח על משמעות החירות אל מול האחריות בחיינו.
  • יצירת שיח על תכני חג הפסח מזווית חדשה, ושפיכת אור נוסף על ייחודיותו של חג הפסח.
  • היכרות עם מנהגי החג דרך חוויות אישיות של התלמידות/ים.

 

קבלו טעימה ממערך השיעור:

“וַיָּבֹאוּ בְנֵי יִשְׂרָאֵל בְּתוֹךְ הַיָּם בַּיַּבָּשָׁה וְהַמַּיִם לָהֶם חוֹמָה מִימִינָם וּמִשְּׂמֹאלָם” (שמות יד, כב)

יציאת מצרים מסמלת נקודת מפנה בהתהוות העם – מעם של עבדים לבני חורין. השינוי לא היה רק פיזי אלא דרש מהעם שינוי תפיסתי, מנטלי. השאיפה לחירות היא זכות בסיסית אך כוללת בתוכה אתגרים, אחריות ומחויבות ולא פעם תעוזה ותושיה.

משחק פתיחה – ים יבשה- 10-5 דקות

בהכנה למשחק יש לחלק את השטח לשני חלקים, כך שחלק מן השטח מוגדר כים סוף וחלקו האחר כיבשה. אפשר לעשות זאת על ידי סימון קו או כל צורה אחרת שתהיה ברורה למשתתפים. המנחה נותן הוראות, לפיהן צריכה הקבוצה לפעול. לדוגמה, באומרו “ים” על המשתתפים לקפוץ ולעבור למתחם הים (אם המשתתפים נמצאים ביבשה). המנחה יכול לקרוא “ים” כאשר המשתתפים נמצאים כבר בים, ואז אסור למשתתפים לעבור צד. משתתף שנמצא במקום הלא נכון בתום הקפיצות יוצא מן המשחק.

……

להורדת המערך המלא מלאו פרטים

לחצו על הקישור שיופיע לאחר השליחה

*המערך מנוסח ברובו בלשון זכר מטעמי נוחות, אך מיועד לכל המינים ומגדרים.

מערכי שיעור נוספים:

חגים ומועדים

יום הזיכרון לרצח רבין | מערך פעילות לכיתות יסודי

אנחנו נמצאים בימים קשים למדינת ישראל, ימי מלחמה, הילדים לומדים באופן חלקי ולעיתים בזום ונשאלת השאלה איך אפשר לציין כרגע את יום הזיכרון לרצח רבין.
אולם דווקא בעת הזו כשהחברה הישראלית נמצאת באחת משעותיה הקשות, חשוב לדבר על מה שקרה ברצח רבין וללמוד ממנו. להתמודד עם המחלוקות בעם, הקיטוב והיכולת שלנו להתגבר על השונות בנינו ולעמוד מחוזקים יחד.
יום הזיכרון לרצח רבין הוא הזדמנות חשובה ביותר להעלות אל השיח את נושא המחלוקת וההתנהלות שלנו אל מול עמדות שאיננו מסכימים איתן. […]

קרא עוד…

לקריאה >>

״משהו קטן וטוב״ | מערך חג שבועות לתלמידי היסודי

בקרוב, בו׳ בסיון, נחגוג את החג שאותו כולנו מכירים כחג ״השבועות״, שכן זהו שמו הנפוץ ביותר, אך ישנם שמות רבים, בעלי משמעות שונה ומעניינת המתייחסים למשמעויות השונות של חג זה. במערך זה נתמקד בשבעת המינים שנקשרו בחג זה וננסה להבין יחד כיצד נבחרו דווקא מינים אלו ומה משמעותם לחיינו אנו. […]

קרא עוד…

לקריאה >>

חברה ישראלית

זהות יהודית

“בחג שבועות תעשה/י לך ביכורי קציר חיטים” סיכום שנה והכנת ביכורים כיתתיים | מערך שיעור לתלמידי על יסודי

פרק הזמן בשנה החינוכית מגיע לתהליך הסיכום ולקראת הפרידות של הקיץ/ של סוף שנת י”ב.
בעיתוי כמעט מושלם לוח השנה העברי מזמן לנו אפשרות של התבוננות לאחור ועיבוד הביכורים האישיים, כיתתיים, לימודיים וחברתיים שלנו.
במערך שיעור זה נעסוק במושג “ביכורים”, נזכיר את הקשרו לסיפור המקראי ונשתף בהזדמנויות, בחוויות המשותפות ובתהליכים השונים שעברנו השנה. […]

קרא עוד…

לקריאה >>

העם היהודי תמונת מצב – שבוע התפוצות | מערך שיעור תשפ”ב לתלמידי על יסודי

כחלק משבוע התפוצות בישראל נרצה לנסות ולחבר את התלמידים לקהילות היהודיות ברחבי העולם. 
במהלך המפגש נתעדכן יחד בנושא הדמוגרפיה היהודית, גורמים ונתונים שונים אשר יאפשרו לתלמידים ראייה רחבה יותר על העם היהודי הפרוס ברחבי הגלובוס ויסייע להם להבין איך הם חלק בשרשרת המשמעותית הזו. […]

קרא עוד…

לקריאה >>