.
בתי בינ"ה במגזר הכפרי
.
"היה אדם בצאתך ויהודי באוהלך." (י.ל. גורדון, הקיצה עמי)
בתי בינ”ה במרחב הכפרי יוצרים מרחב קהילתי ליהדות ישראלית תוך התחשבות מלאה בצרכי ורצון הקהילה, המבקשת לציין מועדים וטקסי חיים באופן יהודי ישראלי פתוח ברוח ישראלית וליברלית. בהובלת בית בינ”ה מתקיימים אירועים, חגיגות ומסורות של קבלות שבת, חג ומועד על לוח השנה העברי מתוך הכרה ביהדות כתרבות, ומתוך תפיסת תרבות כנכס.
.
בית בינ"ה הזורע
“הַזּוֹרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ” (תהלים קכו ה)
בית בינ”ה הזורע הוא מרחב קהילתי ליהדות ישראלית עבור חברי וחברות הקיבוץ על כל קשת גווני הקהילה המבקשים לציין מועדים וטקסי חיים באופן יהודי ישראלי פתוח ברוח ציונית ליברלית. בהובלת בית בינ”ה מתקיימים לימוד, אירועים, חגיגות ומסורות של קבלות שבת, חג ומועד על לוח השנה העברי מתוך הכרה ביהדות כתרבות, ומתוך תפיסת תרבות כנכס. בית בינ”ה הזורע פועל במרחב הקיבוצי ובשיתוף עם תחום התרבות והקהילה בקיבוץ. הדגש הקהילתי ומאפייני הקיבוץ הם שמעצבים את אופי הפעילות הענפה של בית בינ”ה. התוכן העשיר המוצע בו לאורך השנה מתבסס על מעורבות ענפה ומשמעותית של מתנדבים.ות מתוך הקיבוץ בוועדות תוכן ועשייה שונות לקידום פעילויות סביב מעגל השנה היהודי-ישראלי. בית בינ”ה הזורע פועל בשיתוף פעולה עם “מגיד הרוח” להתחדשות יהודית מבית המועצה האזורית מגידו.
עמית בן צבי-פרג,
מובילת בית בינ"ה הזורע
עמית מובילת בית בינ”ה הזורע
אמא של גלעד ותמר ובת הזוג של יהונתן, חברת קיבוץ הזורע.
בוגרת תואר ראשון במדעי החברה ותיאטרון באוניברסיטת תל אביב ובעלת תואר שני בייעוץ חינוכי במכללת אורנים. בוגרת תכנית “כרם” – תכנית ארצית למובילי שינוי בתחומי הזהות היהודית הקיבוצית שבינ”ה שותפה לה. מורה, יועצת חינוכית ובעלת ניסיון רב בליווי מקצועי חינוכי של קהילות רב-תרבותיות.
נולדה וגדלה בקיבוץ עין חרוד ומילדות ספגה צלילים, מילים ותנועות המשולבים ומניעים את עשייתה היהודית-חברתית כיום. כמובילת בית בינ”ה חשוב לה לייצר בית ליהדות ישראלית, השואב מהעבר היהודי- קיבוצי, בית המאפשר מפגש בין דורי של חקר, לימוד ויצירה.
הר הרוח – בית ליהדות ישראלית במעלה החמישה
“ההרים מגדלים אנשים בריאים ויפים. על ההרים הרוח מנשבת” (מיוחס לביאליק)
תחילתו של ‘הר הרוח’ ביוזמה פרטית של כמה חברי קיבוץ מעלה החמישה שחלמו לקיים בקיבוץ הוותיק אורח חיים יהודי-קיבוצי – אורגני לחיי המשפחה, הקהילה, והארץ – המבוסס על המסורת היהודית והקיבוצית ויונק ממקורותיה הרוחניים והמגוונים של התרבות העברית לדורותיה.
אל הכוחות הפנימיים של הקיבוץ חברו שניים מהארגונים המובילים בתחום ההתחדשות היהודית – בינ”ה והמדרשה באורנים- וכיום הפעילות בבית הינה פרי שיתוף פעולה של כל אלה.
סביב לוח השנה היהודי-ישראלי אנחנו מקיימים פעילות תרבותית ששלושת מוקדיה הם: ההתכנסות הקהילתית; השבת והחג; הלימוד והיצירה.
בית בינ"ה מעלה החמישה
נעם לוי סמית
מוביל בית בינ"ה מעלה החמישה
נשוי לסתיו ואבא במשרה מלאה לרות (5) ואורי (2). חבר קיבוץ מעלה החמישה.
עוסק – לאורך ולרוחב – בחינוך, תרבות ורוח:
מורה לתנ”ך והיסטוריה בתיכון.
מנסה לסייע בבניין התרבות העברית בארץ ישראל.
מחפש ומתעניין במקומה של האמונה בחיי ובחיי הציבור ממנו מגיע.
חולם לבסס במעלה החמישה אורח חיים יהודי-קיבוצי ולהכניס מימד של רוח לשבילי הקיבוץ.
בית בינ"ה רמת רחל
בית בינ”ה רמת רחל הינו בית שהוקם עבור קהילת רמת רחל במטרה לחזק את תחושת השייכות והקהילתיות, להתחבר לעולם היהדות באופן שמאפשר לנו להרגיש בו בבית ולא “אורחים” ולקחת עליו מחדש בעלות ולקבוע לעצמנו איך אנו רוצים לחגוג את היהדות שלנו. בית בינ”ה רמת רחל מקיים קבלות שבת אחת לשבועיים וטיולי ראש חודש בשבתות וכן ערבי לימוד לקראת חגים ועוד..
אירועים, חגיגות ומסורות של קבלות שבת, חג ומועד על לוח השנה העברי מתוך הכרה ביהדות כתרבות, ומתוך תפיסת תרבות כנכס.
נורית עמית
מובילת בית בינ"ה רמת רחל
נשואה ליושי ואמא לאוהד, עומר, עידן ואופיר. חיה בקיבוץ רמת רחל כל חיי. מרפאה בעיסוק בהתפתחות הילד במקצועי, ובזמני ה”פנוי” מובילה את בית בינה ברמת רחל. מאז ומתמיד היה לי חשוב להיות שותפה ומעורבת בפעילויות תרבות בקיבוץ ולאחרונה חזרתי לקחת בעלות על היהדות שלי ולהחליט עבורי מה מתאים לי ומה לא. אני נהנית לעסוק ולהעמיק את ידיעותיי בתכנים מתוך ארון הספרים היהודי ולהנות מעולמות של רוח שממלאים אותי בכוחות לפעול בשאר תחומי החיים.
שנת שירות בארות חיפה
חניכי קומונת שנת שירות בארות בחיפה לוקחים חלק פעיל בקבלות השבת ואירועי החג של הישיבה החילונית בחיפה בשיתוף תושבי שכונת בת גלים. לראשונה בשנה הבאה הקומונה תשלב חניכים דוברי אנגלית, ותאפשר לנוער מיהדות התפוצות להשתלב בעבודה הקהילתית בעיר, לצד לימוד משמעותי.