המרצים והמרצות של בינ”ה מציעים לכם תוכן מרתק בגובה העיניים שיאפשר לכם להעלות שאלות של זהות אישית וקבוצתית, שייכות לחברה והבנה של תהליכי עומק.
+
איזה תוכן נוכל להציע לקבוצה שלך?
+
אנו בעיצומו של משבר כלכלי וחברתי. שסעים חברתיים ופערים כלכלים שהתקיימו בחברה הישראלית מעמיקים ומתגלים במלוא עוצמתם. ההרצאה סוקרת את המציאות החברתית-כלכלית בה נתונה החברה הישראלית מאז פרוץ המשבר, לאחר מכן היא מציגה כלים מקצועיים שיעזרו לאנשי חינוך להתאים את פעולותיהם למציאות המשתנה.
+
בעשרים השנים האחרונות עלתה תופעת המכינות הקדם צבאיות. מכינות אלו משלבות בין לימוד ומעשה, ומעודדות את חניכיהם לשירות משמעותי בצה”ל תוך לקיחת תפקידי פיקוד. ההרצאה פותחת בפני התלמידים צוהר לעולם המכינות וההגשמה האישית והחברתית. הרצאה מעוררת השראה לתלמידי י”א-י”ב.
+
השיח בישראל חסר את מלוא המורכבות של צירוף המילים הללו – “מדינה יהודית ודמוקרטית”. מחד גיסא, ישנם כאלה שמדגישים את צד היהדות ונאבקים על צביונה היהודי-הלכתי של המדינה. מאידך גיסא ישנם אלה המדגישים את הצד הדמוקרטי ונאבקים כנגד מה שהם תופסים כפגיעה בזכויות וערכים ליברלים. ההרצאה מבקשת לבחון באיזו מידה מתנגשות ה’יהודית’ וה’דמוקרטית’ ולהציע מודלים שונים לשילוב והפרדה ביניהם.
+
החלוצות והחלוצים של תחילת המאה ה-20 היו פורצי דרך ובעלי חשיבה יצירתית בתחומים רבים: התיישבות, הגנה, חקלאות, ערבות הדדית וכמובן יצירה תרבותית, יהודית, ציונית וחילונית. איך הרעיון הציוני בא לידי ביטוי ביצירה התרבותית? איך שירתה התרבות את הרעיון הציוני? והאם אנחנו היום, 100 שנה מאוחר יותר, יודעות ויודעים למנף את התרבות העברית לקידום תפיסת עולמנו?
+
כאשר חוברה מגילת העצמאות המחלוקות בחברה הישראלית היו מרובות וכואבות. הן איימו לקרוע את המדינה שבדרך ולבלום את הקמתה. איך מצליחים לגשר על הפערים בין תפיסות עולם שונות? מהן הפתרונות של מגילת העצמאות למחלוקת? וכיצד הצליחו מחברי המגילה לחבר מסמך מכונן שעל אף השסעים נחתם ואושרר. לאורכה של ההרצאה נצא למסע בזמן אל הימים בהם נולדה החברה הישראלית ונכתב הטקסט המכונן שלה. יחד נחפש תשובות לשאלת המחלוקת שסוערת בחברה הישראלית עד היום.
+
חמישה שסעים מפלגים את החברה הישראלית משחר לידתה: עדתי, כלכלי, לאומי, דתי, פוליטי. שסעים אלו ככל שהשיח בין הציבוריים הולך וקאן וההתלהמות ברשתות החברתיות עולה. ההרצאה סוקרת את חמשת השסעים, מראה את קווי המגמה לאורך השנים ומציעה כיוונים לפתרון שיכולים להתבצע על ידי החברה האזרחית ומערכות החינוך הפורמאליות והבלתי פורמאליות.
+
נסקור את המתח בין הסטארט-אפ ניישן לבין מציאות בה ציבורים נרחבים אינם מצליחים להשתלב בסדר הכלכלי החדש. נראה מהם המגמות שהובילו למציאות חברתית זו ומהם התהליכים המתקיימים על מנת לשנותה הן בשדה החברתי והן בשדה הכלכלי.
בואו נבנה ביחד את המפגש המוצלח ביותר – השאירו פרטים כאן: