יום הזיכרון לרצח רבין | מערך פעילות לכיתות יסודי
בינה בפייסבוק בינה באינסטגרם צרו קשר עם בינה במייל

יום הזיכרון לרצח רבין | מערך פעילות לכיתות יסודי

מערך שיעור, מערכי שיעור

יום הזיכרון לרצח יצחק רבין ז”ל

מערך שיעור ליסודי 

המערך מנוסח בלשון זכר מטעמי נוחות, אך מיועד לכל מינים והמגדרים

מיועד לגילאים: יסודי

 

 

הקדמה למורה:

אנחנו נמצאים בימים קשים למדינת ישראל, ימי מלחמה, הילדים לומדים באופן חלקי ולעיתים בזום ונשאלת השאלה איך אפשר לציין כרגע את יום הזיכרון לרצח רבין.

אולם דווקא בעת הזו כשהחברה הישראלית נמצאת באחת משעותיה הקשות, חשוב לדבר על מה שקרה ברצח רבין וללמוד ממנו. להתמודד עם המחלוקות בעם, הקיטוב והיכולת שלנו להתגבר על השונות בנינו ולעמוד מחוזקים יחד. יום הזיכרון לרצח רבין הוא הזדמנות חשובה ביותר להעלות אל השיח את נושא המחלוקת וההתנהלות שלנו אל מול עמדות שאיננו מסכימים איתן.

במערך השיעור להלן ננסה לעמוד על חשיבותה של מחלוקת דרך סיפוריהם של חכמי המשנה והתלמוד ומילותיה של לאה גולדברג שראו דווקא במחלוקת יסוד בונה ומחזק (הפוך מהאופן שבו אנחנו חווים אותה היום). הם ראו הכרח בהבאת הדעות השונות אל קידמת הבמה, כביטוי של שוויון בין העמדות והדעות השונות. הם מלמדים אותנו כיצד מחלוקת יכולה להתנהל מתוך כבוד הדדי ובתוך גבולות של אהבת הזולת.

 

 

קבלו טעימה ממערך השיעור:

הצעה לפעילות:

משחק פתיחה- 1 או 2:

נפתח במשחק שמדגיש את השונות בנינו. המשחק להלן הוא הצעה וניתן לעשות משחר אחד שמדגיש את השונות בין תלמידי ותלמידות הכיתה. המטרה של המשחק להראות שכמעט בכל נושא יש לילדים שונים העדפות, צרכים ומחשבות שונות. אפשר להוסיף כיד הדמיון הטובה, ובהתאם לסוגיות הנדונות כרגע בסביבה הקרובה.

המורה תראה לתלמידים 2 אפשרויות מהן יצטרכו להצביע על המועדפת עליהם (במצגת המצורפת):

 

 

להורדת המערך המלא מלאו פרטים

לחצו על הקישור שיופיע לאחר השליחה

*המערך מנוסח ברובו בלשון זכר מטעמי נוחות, אך מיועד לכל המינים ומגדרים.

מערכי שיעור נוספים:

חגים ומועדים

על שבר ותיקונו | מערך שיעור שבועות לחטיבה ולתיכון

“תיקון ליל שבועות” מתייחס לשבר הגדול שקרה בעת מתן התורה. בני ישראל בנו עגל זהב בעת שמשה עלה לרגל קבלת התורה. על כן, נהוג שלא לישון כל הלילה וללמוד תורה. אירוע זה הוא מהשברים הגדולים בתולדות העם. אם את אחד השברים הגדולים של העם היהודי המתוארים במקרא היה ניתן לתקן, קל וחומר שאת שברינו האישיים והחברתיים נוכל לתקן גם כן!
[…]

קרא עוד…

לקריאה >>

תקווה ישראלית | מערך לעל יסודי (חטיבה ותיכון)

אחרי השביעי באוקטובר, העם התאחד בקלות. עם זאת, עדיין נדמים שברים שונים אשר ממשיכים לאפיין את החברה שלנו. האם תקווה ישראלית כוללת את כל חלקי החברה? מה כל אחד יכול לעשות למען אחדות בחברה שלנו? מערך חדש לתיכון ולחטיבת הביניים. […]

קרא עוד…

לקריאה >>

חברה ישראלית

זהות יהודית

“בחג שבועות תעשה/י לך ביכורי קציר חיטים” סיכום שנה והכנת ביכורים כיתתיים | מערך שיעור לתלמידי על יסודי

פרק הזמן בשנה החינוכית מגיע לתהליך הסיכום ולקראת הפרידות של הקיץ/ של סוף שנת י”ב.
בעיתוי כמעט מושלם לוח השנה העברי מזמן לנו אפשרות של התבוננות לאחור ועיבוד הביכורים האישיים, כיתתיים, לימודיים וחברתיים שלנו.
במערך שיעור זה נעסוק במושג “ביכורים”, נזכיר את הקשרו לסיפור המקראי ונשתף בהזדמנויות, בחוויות המשותפות ובתהליכים השונים שעברנו השנה. […]

קרא עוד…

לקריאה >>

העם היהודי תמונת מצב – שבוע התפוצות | מערך שיעור תשפ”ב לתלמידי על יסודי

כחלק משבוע התפוצות בישראל נרצה לנסות ולחבר את התלמידים לקהילות היהודיות ברחבי העולם. 
במהלך המפגש נתעדכן יחד בנושא הדמוגרפיה היהודית, גורמים ונתונים שונים אשר יאפשרו לתלמידים ראייה רחבה יותר על העם היהודי הפרוס ברחבי הגלובוס ויסייע להם להבין איך הם חלק בשרשרת המשמעותית הזו. […]

קרא עוד…

לקריאה >>