במהלך התכנית ניפגש ביחד פעם בשבוע בישיבה החילונית בבאר שבע ללימוד מגוון. נכיר את ארון הספרים היהודי, נצלול למעמקי המחשבה היהודית לאורך הדורות, נתבונן על החברה הישראלית, נעסוק ברעיונות של צדק חברתי, נפגוש את עצמנו ואת שאר המשתתפים. נכיר, נחגוג, נשיר ונהיה יחד.
תוכנית הבאר-בבאר שבע
במהלך התכנית ניפגש ביחד פעם בשבוע בישיבה החילונית בבאר שבע, נכיר את ארון הספרים היהודי, נצלול למעמקי המחשבה היהודית לאורך הדורות, נעסוק ברעיונות של צדק חברתי, נחגוג, נשיר, נחקור ונבדוק מי אנחנו וכיצד נרצה לעצב את זהותנו.
דרך לימוד על הסדר של פרק שלם מהתלמוד הבבלי, ניתן מבט חדש על הטקסט העתיק. נשתמש בו כראי לעולמינו הפנימי וכחלון לקהילה שלנו ולחברה הישראלית. על הדרך נצא למסע בקסם המסתורי של אגדות חז”ל, ולקשר החתרני שבין אגדה והלכה, ותרבות ישראלית עכשווית.
שלמה ארצישראלי מצוי
דויד פרץ
גבר הולך לאיבוד דרך מרפסת, הולך לרקוד עם חיילים מתים בלב, היא לא יודעת מה עובר עליו, אז לא היתה לו מכונית גדולה, היום הוא זמר לאומי. גבריות, נשיות, פוליטיקה, שכול, שואה, מזרחיות. נלמד את שירי שלמה ארצי כמשקפים הלכי רוח ישראליים.
בשורת איוב
ליבת אשחר נץ
נצא למסע בעקבות חוויותיו, תסכולו, אכזבותיו ותקוותיו של הסובל הגדול בתנ”ך. נחשוב יחד על משמעות מושגים כמו סבל, אמונה, וניחומים ועל אפשרות של דיאלוג עם הגדול מכולם- אלוהים.
מיכל זמיר
ראשת הישיבה החילונית של בינ"ה בבאר שבע
נשות התלמוד
ברוריה החטיפה לתלמיד בית המדרש שקרא בלחש, ילתא ניפצה ארבע מאות חביות יין אחרי שאורח ארצישראלי סרב להעביר אליה את הקידוש, מרתא קנתה לבעלה את משרת הכהן, אמא שלום הבינה את עוצמת כוונת הלב. מה אנחנו בעצם יודעות על נשות התלמוד? איך מסופר הסיפור שלהן ומה אפשר ללמוד מהן היום?
רחוב הסבל פינת ההתעוררות
“יש צער. דע אותו עד סופו. כמו לדעת רחוב, כלומר ללכת בו. רחוב לא מבקש פיתרון. הוא מבקש שילכו בו. יש צער, לך בו.” (פרופסור יעקב רז). זו התובנה הראשונה של הבודהה, הנסיך ששהתעורר. נלמד, נתרגל, ונלך יחד ברחובות הסבל והצער, עד שנתעורר גם אנחנו.
כרונולוגיה של אהבה נכזבת
ערן ברוך
נצא למסע בעקבות היצירה של עגנון “עגונות”. בסיפור הקצר שהוא קורא על שמו, מקופלת כמו בניצן כל עשייתו הספרותית הענפה של גדול הסופרים העבריים. ביחד ננסה לפענח חלק מהמסרים המוצפנים ששלח החלוץ הצעיר מפלסטינה של 1908 לישראל של 2021.
התלמוד-יחסינו לאן?
אילה דקל
בין דפי התלמוד חבויים כל סודות היום יום. קונפליקטים של זוגיות, משפחה ויחסים של האדם עם עצמו. במפגשים נצלול בין הדפים ונפגוש סיפורים ודמויות עתיקות. הלימוד יתחיל מן הטקסט ויעבור אל מרחבי הנפש והזהות של כל אחד מאיתנו.
תנ"ך ולא כך
ערן צלגוב
כמה פעמים עקד אברהם את בנו? האם נתן על כך את הדין? האם יצחק ניצל? מי הרג את גלית? האם התנ”ך מגנה אלימות נגד נשים? האם הסיפורים כתובים כמו שאנחנו מכירים אותם? מי שיקר לנו ומתי זה החל? בואו נקרא יחד ונגלה.